Om ophavsretsdirektiv, fra bekymrede borgere

Photo: Stefan Vladimirov on Unsplash

F√łlgende mail er sendt til de 13 danske medlemmer af Europa-Parlamentet i anledning af afstemning om et nyt ophavdirektiv for EU:

Kære …

Imorgen, d. 26. marts 2019 skal du i Europa-Parlamentet stemme om det nye ophavsretsdirektiv for EU. Der kan v√¶re gode grunde til beskytte ophavsret, men hensynet til √łkonomisk fortjeneste m√• altid balances i forhold til ytringsfrihed og f√¶llesskabets interesse i at have s√• stor mulig viden tilg√¶ngelig. Direktivet er ikke balanceret. Specielt artikel 11 og 13 vil p√•virke individers ytringsfrihed og mulighed for at bidrage til den f√¶lles vidensproduktion p√• internettet samt at dele viden. Disse indskr√¶nkninger er hverken i borgernes interesse eller til gavn for demokratiet, som i vid udstr√¶kning beror p√• at borgerne er oplyste. Derfor h√•ber vi du vil tage dette med i dine overvejelser n√•r du afgiver din stemme.

Venligst

Marianne Bukh Svenningsen, selvstændig erhvervsdrivende
Anna Louise Dolan Plaskett, teamleder, Aarhus Universitet
Daniel Malling Blaabjerg-Zederkoff, studerende, Aarhus Universitet
Alex Young Pedersen, lektor, Aarhus Gymnasium, AARHUS TECH